Operation Ivy

Ett band som legat mig väldigt varmt om hjärtat i snart 15 år är Operation Ivy. Det är således inget nytt eller hett band och folk på som inte hört dom brukar rycka på axlarna och rynka på näsan åt den opolerade och skramliga baktaktspunken. Dom vet inte vad dom missar. Musikaliskt sett är det inte särskilt avancerat. Det är punk med ska influenser, fast utan blås och med en dos garage och hardcore. Det är svårt att välja en enda låt, alla låtar på Energy är sjukt bra.


Operation Ivy - Soundsystem. Live 1988.

Operation Ivy bildades av Jesse Michaels (sång), Dave Mello (trummor), Tim Armstrong (gitarr/sång) och Matt Freeman (bas) i Albany, kalifornien 1987. Ganska direkt började dom spela väldigt mycket liveshower överallt i området vilket byggde upp ett ordentligt rykte och i förlängningen innebar deras skivdebut, medverkan på samlingen Turn It Around släppt av Maximum Rock 'n' Roll i slutet av -87. Just i början av -88 släpptes första sjutummaren, Hectic, och samma månad som dom splittrades släpptes fullängdaren Energy, i maj -89.

Efter uppbrottet gick Tim Armstrong och Matt Freeman vidare med sitt sidoprojekt Rancid (som dom fortfarande spelar med), Dave Mello spelade med "Schlong" och Jesse verkar ha hållit sig undan fram tills -99 då han bildade Common Rider.

Mindre nogräknade hittar mycket av det dom släppt här.
Vill man veta lite mer kan man läsa en intervju i Flipside och en i Maximum Rock 'n' Roll, båda från 1988.

Comments

0 Responses to "Operation Ivy"

Kontakta oss

Sök inlägg

Ljudvågsarkivet