Editors


Editors är ett band från Birmingham i England. De har funnits sedan 2003 och släppte sitt första album, 'The back room' 2005 och ett till, 'An end has a start', i juni 2007.

Många känner Editors mest som det där bandet som påminner om Interpol, men det jag hoppas visa nu är att Editors inte är en Interpol kopia. Medan Interpol har ett "gung" i musiken så har Editors en viss "frenesi" i sin musik. Blanda Interpol med t.ex Bloc party, lägg till lite joy division, och du har Editors.

Med deras första album, 'the back room', och framförallt singlarna 'Munich' och 'Bullets' gjorde Editors sig ett namn i Europa och även USA. Singlarna spelades flitigt och albumet sålde platina. Efter lite turnerande återvände bandet till studion för att spela in nya låtar. 2007 kom då 'An end has a start' Med singeln 'Smokers outside the hospital doors'.

Det finns många anledningar till att jag gillar Editors så mycket som jag gör, sången, gitarrfrenesin och framförallt texterna. Tom Smiths texter har gång på gång fått mig att tänka till. Det är kanske en sorts vardagspoesi, om man vill lägga fram det snyggt. Han kan få så enkla textrader som
"The saddest thing that I’d ever seen
Were smokers outside the hospital doors"

att kännas otroligt träffande och sanna.

Om ni gillar Interpol måste ni bara lyssna på Editors, för medan Interpol verkar ha gjort sitt bästa album för en tid sedan blir Editors bara bättre och bättre.
Vill ni höra mer musik som påminner om Editors/Interpol så kan ni kolla in The National och deras senaste skiva Boxer (2007)

'Bullets' (från 'The back room')



'Smokers outside the hospital doors' (från 'An end has a start)

Comments

2 Responses to "Editors"

Anonym sa... 2008-03-12 21:44

Nu har jag inte skrivit på ett tag, men du har rackat upp en jävla massa bra musik nu dragan. Good goin.

Anonym sa... 2008-03-13 08:14

eftersom du inte har lagt upp ngn epost får jag tipsa dig här

Bäst just nu: Funkagenda - What the fuck - http://www.youtube.com/watch?v=1VAU41QQd58

Och givetvis ska du skriva mera om electronica på din blogg!

Kontakta oss

Sök inlägg

Ljudvågsarkivet