The good, the bad & the queen


Ett av 2007 års bästa skivor enligt otaliga listor, en så kallad supergrupp och ännu ett bevis på vad Damon Albarn kan göra.

Skivan heter alltså 'The good, the bad & the queen', gruppen heter inget, men kallas också The good, the bad & the queen (hädanefter TGTBTQ). Bandet är något av en supergrupp och består av Blur och Gorillaz frontmannen Damon Albarn på sång & klaviatur, före detta The Verve gitarristen Simon Tong, Paul Simonon, som spelade bas i The Clash och Tony Allen som förut spelade trummor i Fela Kutis liveband.

TGTBTQ spelar britpop, eller man kan kanske kalla det indiepop. Det låter britpop, men har på något sätt en elektronisk känsla och passar därför bättre att klassas som indiepop. En av anledningarna till att det låter britpop fast ändå inte kan vara att Damon väl anses vara lite av ett musikaliskt geni, men det kan även bero på att skivan producerats av Gorillaz medlemmen DJ Dangermouse. En hiphop producent som gör britpop kanske avskräcker vissa, men Dangermouse är nog en av de mest begåvade producenterna som gör skivor just nu, oavsett genre.


Idag bjuder jag på två låtar, varav en är live och en är en intressant video.


'History Song' (live)


'The good, the bad & the queen'

Comments

0 Responses to "The good, the bad & the queen"

Kontakta oss

Sök inlägg

Ljudvågsarkivet