Firefox ak


Firefox Ak heter egentligen Andrea Kellerman och är gift med Rasmus Kellerman, och ingen av de är släkt med Martin Kellerman (aka Rocky) bara så det är klargjort direkt.

Firefox AK har släppt två album, 'Madame, madame' (2006) och 'If I were a melody' (2008). Hon spelar Elekronisk pop, en mix av electronica och indiepop helt enkelt.

Hennes första skiva var helt ok, men på något sätt lite blek. Mest bara trevlig electropop. Men sen flyttade hon till Berlin. Där inspirerades hon tydligen av tysk dansmusik och då hände det grejjer.
På 'If I were a melody' kan man bland annat höra lite av Tyska Kraftwerk och deras knackiga electronica. För er som inte lyssnat på Kraftwerk så har Engelska Hot chip lyssnat och lånat, så man kan säga att det låter lite Hot chip.

Bästa spåret just nu är 'Winter rose' där maken Rasmus, mer känd som Tiger Lou, gästar. Att Rasmus är inblandad är något jag tycker mig höra på flera spår. Bland annat tycker jag mig höra en typisk Tiger Lou gitarr lite här och där. Mer man kan höra spår av är som sagt Hot chip, Kraftwerk men även The Knife.

'Winter rose'

Comments

0 Responses to "Firefox ak"

Kontakta oss

Sök inlägg

Ljudvågsarkivet