Anti-Flag @ Christiania

Då var det dags för Ljudvågors senaste nyförvärv att presentera sig och
finns det ett bättre att presentera sig på än att göra det med en liten liverecension? Det gör det ju givetvis inte!

Tanken bakom min anslutning till denna delikata musikblog är att jag dels vill
skriva om musik då jag är en musiknörd ut i fingerspetsarna men jag har även en förhoppning om att tillföra lite mer bredd. Jag kommer att skriva om olika former av rock (punk/metal/post/etc) och kanske lite hiphop, då det är det jag spisar mest här hemma men jag kommer mest skriva om det jag ser och hör live. Jag lever nämligen för livemusik. Så, därför ger jag er nu min senaste upplevelse. Punkrock i Nordens coolaste konsertlokal beläget i Nordens skönaste kvarter. Jag var där och det var sjukt bra på så många sätt. Jag ger er Anti-Flag på Loppen!




Men innan jag börjar nämna nått mer om spelningen så tänkte jag nämna några ord om Anti-Flag. Bandet bildades 1993 i Pittsburgh av Justin Same (lysande namn) och Pat Thetic och nuvarande formation består även av Chris Head och Chris Barker (a.k.a. Chris #2). De är ett klassiskt punkrockband som ligger nära band som NOFX, Lagwagon, Strike Anywhere och Rise Against och precis som de har Anti-Flag släppt ett antal plattor på Fat Wrek Chords (NoFX's Fat Mike).

Spelningen igår var väl den 180:e eller så i mitt liv och den andra med Anti-Flag och jag kan nog påstå att den kvalar in bland de kanske 15-20 bästa jag sett i mitt liv. Lite på grund av att jag älskar loppen, men mest av allt för att Anti-Flag är snortighta live, jobbar oerhört hårt och verkar ha en närmast oändlig kärlek för sina fans. Vilket visade sig flera gånger ikväll. De gav inte bara allt utan var även oerhört förstående för, ja de blev rent av peppade av, alla fans som mer eller mindre frivilligt hamnade uppe på scenen. Själv stod jag mitt framför Justin under större delen av spelningen. På armlängs avstånd och med ena foten placerad på scenkanten, för att inte ramla in över hans mickstativ när det blev som mest röj på folket i publiken. Så intim är loppen. Så nära står man bandet. Det är nästan lite skrämmande.


Anti-Flag spelar som sagt något jag gärna kallar (politisk) punkrock och det är väl mer rock än punk, om man jämför med äldre och mer klassiska punkband, men det funkar bra och jag är enormt förjust i den här musikgenren. Dessutom funkar den otroligt bra i små lokaler. Det är där musiken ska framföras och Anti-Flag håller världsklass här. Låtvalet var riktigt bra och frasen "alla kunde alla texter" har nog inte varit så giltigt utanför en metallicaspelning tidigare. Klassiska Turncoat rev de mycket oväntat av direkt och la därmed ribban för resten av kvällen. Andra ruggiga låtar de betade av var The Modern Rome Burning, One People One Stuggle, Mind The G.A.T.T. samt duon You've Got to Die for the Government och Fuck Police Brutality (då skakade hela Christiania) från debuten från 1996.

Det här var grymt på så många sätt att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen nu. Till er som inte hört Anti-Flag säger jag, ladda ner och köp om du gillar det! Till er som inte sett dem live säger jag, gör det nu! Och till er som inte var där igår kan man nog bara säga otur åt. Utur att ni missade en legendarisk spelning på vad som numera är det närmaste klassiska CBGBs man kan komma. Som krona på verket donerar Anti-Flag kvällens vinst till Christiania för att hjälpa till att betala för de rättegångskostnader man dragit på sig i kampen om firhet från det av borgarsvinen styrda Köpenhamn. BEVAR CHRISTIANIA!



Comments

4 Responses to "Anti-Flag @ Christiania"

Bryggaren sa... 2009-05-31 01:47

Välkommen!!!! Väldans trevligt att ha exilnorrlänningen i "danmark" som en del av bloggen.. Jag tror verkligen att du kommer att bidra med något nytt för bloggen, främst eftersom du har chansen (och tar den) att se bra livemusik i en helt annan utsträckning än oss andra. Återigen, Välkommen!!

heffebomb sa... 2009-06-01 00:37

Håller med föregående talare. Sjukt fint. Verkar ha varit en fet konsert.

Pappa Dread sa... 2009-06-01 10:27

Det var galet fett och det kommer mer liveinlägg om en vecka. Sticker iväg till Rock am Ring i morgon och kommer få i mig så mycket metal att jag inte ens kommer kunna gå naken genom en metalldetektor utan att den börjar tjuta. :P

Anonym sa... 2009-06-06 12:51

Sjukt glad att du flyttar in här på bloggen och jag tror att det blir grymt. Detta såg sjukt nice ut.

Kontakta oss

Sök inlägg

Ljudvågsarkivet