The Rapture

People don´t dance no more

Orden är The Rapture's och kommer från låten med titeln whoo alright yeah uhhuh, eller som det står på framsidan av singeln "W.A.Y.U.H (Whoo! Alright.. Yeah UhHuh) People don't dance no more". Nu stämmer det ju inte att folk inte dansar längre, och det är till viss del tack vare de här grabbarna. Vill du skaka rumpa med en euforisk känlsa ikväll ska du fortsätta läsa nu.


The rapture är ett gäng grabbar från Los Angeles som flyttade till New York och banade väg för en ny musikgenre, man kan kanske kalla det "danspunk" eller "rock-electro". De har släppt ett minialbum, en Ep och två fullängdare. Från början var det vädigt skränigt, mycket skrammel och skrikande. På de två fullängdarna har de förfinat sitt sound och nått det närmaste man kan komma perfektion (enligt mig). De slog igenom med det första albumet, Echoes, där de bjöd världen på koskällor, ylande sång och dansant rock. På det andra albumet, piecies of the people we love, fortsatte de i samma stil, men bjöd in några nya producenter och gjorde ännu mer dansant musik. En av gästproducenterna heter Danger mouse och har producerat bland annat titelspåret, som jag bjuder på en video av längst ner.
De har ofta jämförts med t.ex LCD Soundsystem och !!!. Själv tycker jag att de står i en egen klass inom deras genre.

whoo alright yeah uhhuh


Pieces of the people we love

Comments

2 Responses to "The Rapture"

Oft_Cool sa... 2008-02-19 01:01

Haha bara jag som skriver men är tvungen att kommentera det klockrena musikvalet. Nu har jag namn på den där gruppen det alltid skakar i svanskotan när man hör dom. Riktigt fräsiga videos dessutom!

Anonym sa... 2008-02-19 01:16

Nä, det är faktiskt inte bara du som skriver :) Hade hört talas om Rapture men hade inte hört dom. Nu har jag hört dom och vill höra mer. Det här blev ett bra initiativ Dragan!

Kontakta oss

Sök inlägg

Ljudvågsarkivet