Drive-By Truckers - Brighter than creation's dark

Jag kan direkt säga att alla inte kommer att gilla den här gruppen, men andra kommer att göra det desto mer. Läs själva och bilda er egen uppfattning.

Bandet som gjort sig känt för sina tre gitarrer är tillbaka med sitt åttonde album, ett album som är mer akustiskt än många av sina föregångare. Bandet, som kommer från södra USA, spelar rock med starka influenser av Country. Deras influenser består (mest troligt) av bland annat Neil Young och kanske även sydstatsrockband såsom Lynyrd Skynyrd och/eller The Allman brothers band. Nu har jag nog skrämt bort några av er, men snälla.. läs lite till innan ni ger upp.

Drive-by truckers är countryrock, fast 2008. Det är klart, nog snöar de in lite väl hårt på pedal-steelgitarren ibland. Men de sjunger med en själ som man inte stöter på allt för ofta nuförtiden. De gör det de vill helt enkelt. Här snackar vi ingen hype eller cool stil, bara musiker som känner, och spelar musik därefter.

Bästa spåret på skivan heter Two daughters and a wife och handlar om Gutterball medlemmen Bryan Harvey's familj. Han fann sin fru och hans två döttrar brutalt rånmördade i deras hem på nyårsdagen 2006. Patterson Hood, ena sångaren i Drive-By Truckers, blev väldigt berörd och skrev då denna låt.

Two daughters and a wife.


Efter att ha lyssnat igenom skivan några gånger så märker jag att jag faller för de lugnare låtarna. Det kan bero på att de är mindre country, eller så är det bara för att det är då Drive-By Truckers sjunger som bäst.

Daddy needs a drink. (hoppa till 01.55)


Skivan är 19 spår lång, kanske lite för många låtar, jag har faktiskt aldrig lyssnat igenom hela skivan på en lyssning. Vissa låtar är dessutom lite för mycket country, som jag skrivit tidigare. De låtar jag tänker på då är de där Mike Cooley sjunger, han är den som står för de mest countrydoftande låtarna. Hood står för de starkaste insatserna.

Här är låtlistan, inom parentes står det vem som sjunger på det spåret.

"Two Daughters and a Beautiful Wife" (Hood)
"Three Dimes Down" (Cooley)
"The Righteous Path" (Hood)
"I'm Sorry Huston" (Tucker)
"Perfect Timing" (Cooley)
"Daddy Needs a Drink" (Hood)
"Self Destructive Zones" (Cooley)
"Bob" (Cooley)
"Home Field Advantage" (Tucker)
"Opening Act" (Hood)
"Lisa's Birthday" (Cooley)
"The Man I Shot" (Hood)
"Purgatory Line" (Tucker)
"The Home Front" (Hood)
"Check Out Time In Vegas" (Cooley)
"You and Your Crystal Meth" (Hood)
"Goode's Field Road" (Hood)
"A Ghost To Most" (Cooley)
"Monument Valley" (Hood)

Comments

0 Responses to "Drive-By Truckers - Brighter than creation's dark"

Kontakta oss

Sök inlägg

Ljudvågsarkivet