Pacific och The Teenagers

Dagens tips är en dubbeltipsning, eller kanske en split tipsning, beroende på hur du vill se det.
Jag bjuder på:
The Teenagers och Pacific, svängig gitarrock och mysig elektropop. Något för rockern, och något för electropoparen.


The Teenagers
The teenagers är tre killar från Frankrike som bestämde sig för att flytta till England och göra dansant rock. Skivan är inte släppt ännu, men går att få tag på den olagliga vägen. En av anledningarna att de blivit kända är deras texter, som handlar mestadels om sex och festande. Det är såklart inte ett ovanligt ämne, men de här grabbarna skriver på ett lite ovanligt sätt, ett mer direkt, ocensurerat sätt.
Här är t.ex en textrad från albumets första spår, Homecoming.

"Last week, I flew to San Diego to see my auntie
On day one, I met her hot step-daughter
She’s a cheerleader, she’s a virgin, and she’s really tan
As she stepped out of her massive car
I could only notice she was more than fuckable
I think she was coming back from the game or something
Because she was holding those silly pom-poms

On day two, I fucked her, and it was wild
She’s such a slut"


Deras texter sägs bestå av det de tänkte ursprungligen, inga omskrivelser, inga förfiningar, bara originaltankar, rakt av.
De spelar som sagt en sorts dansant gitarrock, man kan kanske jämföra de med t.ex Bloc party (mest deras andra album)och kanske även The Rapture (fast mindre kaotiskt).
Något man kan störa sig på är att de ganska ofta pratar i låtarna istället för att sjunga. men redan andra lyssningen är detta något man slutar tänka på, och efter ett tag är det rätt sköna inslag i låtarna.

Pacific
Pacific är två killar från göteborg, typ i trettioårsåldern eller så. de spelar en väldigt franskinspirerad electronica. De har jämförts med daft punk, men det är väl kanske en överdrift, Pacific är mer åttiotal, det känns väldigt slickt ljudmässigt. Det är dock bra åttiotalsinspiration, det är inte åttiotalskitschigt som tex trummorna på Springsteens Born in the USA.
Min första känsla var att "det här var väl sådär", men ganska snabbt övergick min tveksamhet till raka motsatsen och nu, ungefär en vecka senare är det här riktigt riktigt bra.

Det är sockersött, bara så ni vet. Det är inte första skivan man kastar i cd-spelaren för att bygga upp pepp inför lördagens skrevjakt. Missförstå mig rätt, man kan skaka rumpa till det här. Det är en utmärkt skiva att lyssna på nästan alltid. På krogen.
Med ett glas rödtjut, tillbakalutad och avslappnad.
På väg till jobbet.
Eller, åk till köpenhamn och se mars volta, sen då ni ska sova på er uppblåsbara luftmadrass så lugnar pacific ner er lagom till ni till slut somnar. Det testade jag själv :)
Årets svenska skiva? Lyssna och hjälp mig avgöra.


Jag bjuder på en video/grupp. Varsågoda.

The Teenagers - 'Homecoming'


Pacific - 'Hot lips'

Comments

0 Responses to "Pacific och The Teenagers"

Kontakta oss

Sök inlägg

Ljudvågsarkivet