Höstväder och fina skivsläpp.

Det absolut bästa med hösten är alla skivor som släpps. Det är tidig vår och höst som de flesta kvalitativa skivor verkar släppas. De senaste veckorna har jag haft fullt upp med att lyssna på några efterlängtade skivor.


Mumford & Sons - I Will Wait

Här följer en liten lista över de skivor som framför allt tävlat om mitt intresse. Samtliga skivor är uppföljare och varje artist/grupp har tidigare nämnts på denna blogg. Klicka på länkarna för att läsa ett gammalt inlägg (och hitta en länk till respektive Spotifysida). Nedanför listan kan ni även läsa små minirecensioner på varje skivsläpp.

* Jens Lekman
* Yeasayer
* Dirty Projectors
* Familjen
* Rival Sons
* Grizzly Bear
* The XX
* Mumford & Sons

Jens Lekman håller som vanligt en hög nivå, men jag känner mig ändå lite besviken. Något saknas på skivan 'I Know Whate Love Isn't'. Trots några potentiella hitlåtar tror jag inte att den kommer bli ihågkommen i klass med 'Night Falls Over Kortedala'

Yeasayer känns på något sätt inte lika aktuella som för 2-3 år sedan, men skivan svänger likväl.

Dirty Projectors känns väldigt lovande, men precis som med deras tidigare skivor dröjer det många genomlyssningar innan den sitter där den skall. Jag kan därför inte riktigt uttala mig ännu, men jag tror den kan bli riktigt bra till slut.

Familjen har släppt en ojämn, men helt ok skiva. Men jag personligen känner mig lite mätt på elektronisk dansmusik för tillfället och jag tar inte riktigt till mig skivan.

Rival Sons har med skivan 'Head Down' gjort ännu en helgjuten rockskiva, men den når inte riktigt upp till samma klass som föregångaren 'Pressure & Time'.

Grizzly Bears nya skiva 'Shields' verkar lovande, men jag har i ärlighetens namn lyssnat för lite för att få en uppfattning ännu.

The XX följer upp debuten 'XX' med en otrolig skiva. Jag är såld på 'Coexist', i dagsläget mer såld än jag blev då debuten släpptes 2009.

Mumford & Sons har till slut släppt uppföljaren till deras fantastiska debutskiva 'Sigh No More'. Om nya skivan 'Babel' matchar debuten vågar jag inte uttala mig om ännu, men redan nu vet jag att skivan är mycket bra.

Comments

1 Response to "Höstväder och fina skivsläpp."

Anonym sa... 2012-09-25 14:18

som man väntat!

Kontakta oss

Sök inlägg

Ljudvågsarkivet