Diane Birch


Diane Birch - Nothing but a miracle

Diane Birch är en amerikansk singer/songwriter vars musik har tydliga drag av soul, blues och gospel samt en riktigt fin röst. Hon är dotter till en predikant och föddes i Michigan, men växte upp i Zimbabwe, Sydafrika och Australien innan hennes familj återvände till USA och Portland när hon var tio år. Som sjuåring började hon lära sig spela piano genom Suzukimetoden, dvs att du bland annat lär dig spela genom att lyssna istället för genom noter.

Hennes debutalbum Bible Belt släpptes i USA i somras och finns tyvärr inte på Spotify. Trots att jag inte kunnat lyssna på skivan i sin helhet känns det som en favorit. Känner du det samma kan du trycka på bilden nedan så går det att avnjuta sju av de tretton spåren på hennes Myspace.

Comments

2 Responses to "Diane Birch"

AnnaLotta sa... 2009-12-11 22:50

Pompe!
Du glömde den ytterst viktiga informationen att hon kommer att turnera som förband till Nick Jonas and the Administration i början på nästa år. Respect! Det skulle vara jävligt värt att se. Dubbel lycka. OBS! som du vet är det ingen ironi i detta inlägg.

PK sa... 2009-12-11 23:22

Jag vet att du är dödsallvarlig och ja jag vet att hon ska turnera med honom.. Dock var det ett medvetet val att glömma kära syster:)

Kontakta oss

Sök inlägg

Ljudvågsarkivet