Miike Snow

PK tipsade mig om Miike Snow för ett tag sedan och jag tänkte att istället för att jag tar cred för fyndet så är det bättre att han själv får skriva ett inlägg om det. Sagt och gjort.

Miike Snow
Efter att ha stött på Miike Snow i somras kan jag inte säga mer än att jag är helt såld. Miike Snow består av amerikanen Andrew Wyatt på sång, som även är med i bandet Fires of Rome, samt svenska Christian Karlsson och Pontus Winnberg som tillsammans även är kända som producentteamet Bloodshy & Avant. Deras musik rörs sig inom indie-electro pop genren och personligen kan jag nog inte hitta nåt svagt spår på hela skivan. Den första låten jag tänkte tipsa om är ”Animal” och är kanske deras mest kända.

Miike Snow – Animal

Genomgående på albumet är att dom använder många olika ”plinkande” synthljud som iaf jag gillar skarpt. Det är även fallet på ”Black & blue” och passande med denna video är att den kan fungera som promotionfilm för Dragans skäggutmaning och säga att alla som inte bangade ur som jag kan sikta på att se ut som killen i videon på nyårsafton.

Miike Snow – Black & blue

/PK

Comments

7 Responses to "Miike Snow"

Tomas sa... 2009-10-13 21:33

Det här var niiice! Och ett sånt skägg sedan!

Bryggaren sa... 2009-10-13 23:17

Mycket trevligt. Bra skrivet, sweet musik och ett förbannat vackert skägg.

Danne sa... 2009-10-14 07:58

Bra skit. Trodde för en sekund att jag hörde en bra Salem al Fakir produktion, vilket inte vore helt fel ute. Samt att jag för en sekund trodde(och hoppades) på att snubben i videon var Jeff Bridges!!!

Anonym sa... 2009-10-14 16:31

det här var ju jättebra. gud så trevligt. när jag var liten, nån gång på nittiotalet, fanns det en kille som som hette mike snow. tror jag. det var tom enformig nittitalstechno. I videon var det ett barn som satt i en bil. Jag trodde det var samma person. Men det var dåligt, det här var bra. Jag undrar om han ens hette mike snow..jag tar tillbaka allt jag har sagt. Förutom att det här var bra.

Anonym sa... 2009-10-14 16:41

jag tar tillbaka alla påståenden iförra inlägget. han hette robert miles och inte mike snow. Men man kan ju förstå hur jag blanade ihop dom.

kajsa sa... 2009-10-14 17:19

muy bien pompe! börjar också att bli såld på spektaklet.

PK sa... 2009-10-16 12:31

Skägget är bedårande! Tycker också att killen i videon påminner en hel del om Jeff Bridges.. Eller Bertil Enstöring från "Skrot-Nisse" på speed.

Kontakta oss

Sök inlägg

Ljudvågsarkivet