Gästinlägg: Death of auto-tune???!!

Nu är sommaren här och med den blir inläggen mindre frekventa. Vad kan då passa bättre än att låta några gäster testa på det skrivandet. Först ut är Pontus 'PK' Kidman, en R&b/hip hop kille som ändå kan tipsa om t.ex en grym electronica skiva mitt från ingenstans. Håll till godo!

Death of auto-tune???!!
När man som jag i huvudsak lyssnar på Hip-Hop och R&B är auto-tuner nånting man får leva med både på gott och ont. Jag personligen är inte trött på den även om en del verkar använda den bara för att den ska användas, vilket ofta resulterar i mindre bra låtar. Ett av fjolårets bästa album i mina ögon är Kanye West's "808's & Heartbreak" som till fullo bestod av låtar där auto-tuner användes. Tycker personligen att i prinicp varenda låt på skivan är bättre än det mesta som släpps. Här är en video av Javier Longobardo till Kanyes låt "Street Lights" som jag tycker är grymt fin.



Samtidigt som denna video släpps kommer Jay-Z en av de största levande på Hip-Hop scenen med sin "D.O.A. (Death of auto-tune) från albumet "The Blueprint 3" som droppar i höst. Ett album som kommer vara helt auto-tuner fritt. Detta trots att Kanye varit med som co-producer av albumet. Hur det slutar får vi höra senare. Lyssna själv och bestäm vilket du föredrar.



Fridens!
//PK

Comments

3 Responses to "Gästinlägg: Death of auto-tune???!!"

Anonym sa... 2009-06-29 20:49

Först och främst tack för ett trevligt gästinlägg här på bloggen.

Även om det inte florerar enorma mängder hip hop runt mina skivspelare så kan jag tycka att jag kommit i kontakt med en hel del halvkasst producerade låtar och där har jag också känt att autotunern bara bidragit till förskräckelsen. Är dock skivan eller låten välproducerad (och inte heller överproducerad) brukar autotunern passa så pass bra in att det inte gör något.

Och även om nu han gör det med glimten i ögat (på en i övrigt bra låt), kunde väl ändå Mr Hova klarat sig utan att sjunga?

PK sa... 2009-06-29 21:18

Måste väl först ta och tacka själv för möjligheten, känns riktigt kul.

Håller helt och hållet med gällande auto-tunern och att Jay-Z stämma passar några snäpp bättre när han rappar än när han försöker sig på skönsången. Det är ju där auto-tunern ska komma till användning:)

Bryggaren sa... 2009-07-06 23:01

Att jag har svårt för hela Autotuner är ju ingen hemlighet, men även jag kan tycka att den fyller ett syfte ibland, ibland.. Att Hova skippar autotunern är idel positivt, att han borde ha förblivit pensionerad är en annan femma, men något jag trots allt anser..

tack för ett bra inlägg PK

Kontakta oss

Sök inlägg

Ljudvågsarkivet