Detektivbyrån

När jag gjorde min entré i den här bloggen outade jag min något tvivelaktiga musikaliska bakgrund som tillkom p.g.a. mitt boende i den alternativa musikens radioskugga a.k.a Inlandet (innan Bredbandet). Ur eurodiscon och technon gled jag tacksamt in i poprockens värld och ställde mig frågandes till mitt tidigare sinnestillstånd.

Åren gick dock och när så electronicavågen kom kändes det att det fanns något i bakom syntharna och trummaskinerna som jag på något sätt saknade. Eurodisco och techno vill jag aldrig mer tillbaka till, men det är svårt att stå emot dagens electro.

På sistone har jag också glidit rätt mycket in på folkmusik och börjat intressa mig för mer traditionell musik från bl.a. jämtland, balkan som är dragspelsstark och leker lite mer med rytmerna än vad man kan påstå att mer nutida pop/rockmusik gör.

Med mitt intresse för electro och folkmusik kunde jag inte göra mer än att hoppa högt av glädje när jag ramlade på Detektivbyrån. En lite mer ambient version av Slagsmålsklubben med folkmusiksinslag som närmast skulle kunna klassificeras som "Folktronica".

Gruppen släppte sitt andra album Wermland tidigare i år och just nu står detta något annorlunda band väldigt högt i kurs hos mig.


Comments

1 Response to "Detektivbyrån"

Oft_Cool sa... 2008-11-18 23:19

Hoho men guså mysig musik -me likeylikey! Klockren beskrivning men jag blev lite smått förskräckt hur androgyn och obehaglig dragspelsnissen var.. :)

Kontakta oss

Sök inlägg

Ljudvågsarkivet