John Fairhurst


När jag besökte London dryga halvåret innan jag flyttade hit hade jag satt mig framför datorn och bestämt mig för att plöja igenom det musikaliska utbud som fanns att tillgå under den knappa månaden jag skulle vara där. Detta förstås för att se till att jag inte skulle missa något under den tiden. Första sökningen gav 200 träffar. Visst, tänkte jag, det går ju att ta sig igenom. Det var första veckan. Ungefär 1200 spelningar skulle visst sättas upp under februari månad. Det var bara att glömma. Mycket av det skulle jag kunna filtrera bort snabbt, men det skulle varken finnas tid eller pengar att se ens en bråkdel av det som återstod.

På så sätt är London fantastiskt, men det blir också ganska svårt att se skogen för alla träd, eller snarare se alla träd för all skog. Det flyter liksom ihop till någon slags brungrå smörja, inte helt olik Themsen själv. För att  kunna ta ett beslut i allt detta är det ibland bäst att bara sätta ner fingret på en slumpmässig spelning och gå iväg. För ungefär 2 veckor sedan gjorde jag och några vänner just det. Spelningen var på en pub med det lovande namnet "The Slaughtered Lamb" och affischnamnet tycktes vara en John Fairhurst med band.

Förbanden var bra, men inget som fick en att höja på ögonbrynen. Folk låg utsträckta på ottomaner, ihopkrypna i hörn, i skräddarställning på golvet. Några tecknade, andra läste böcker, resten pratade med varandra. En ganska märklig stämning överlag med tanke på att banden var i full färd med sin musik. När sedan affischnamnet kliver upp/fram på scen förbyts stämningen efter ungefär 15 sekunder in i första låten från vad än den kan tänkas beskrivas innan till nästintill knarkstinn eufori och handklapp. Det är en av de mest oväntade vändingar på en spelning jag varit med på och något som förmodligen också gjorde att resten av spelningen blev en av de bästa jag varit på. Det var, rätt och slätt, helt jävla fantastiskt. Allt från driven akustisk blues/folk till indisk raga till dundrande amerikansk sydsatsblues. Det går aldrig få fram på skiva, men   lyssna och boka en biljett till närmsta spelning ni kan hitta.


John Fairhurst på Spotify

Davila 666


En gång för länge sen, när jag var liten, någonstans mellan min första skiva och det bryska uppvaknandet som bredbandet gav hörde jag en låt som jag verkligen, verkligen gillade. Om jag berättar den här historien någon gång för mina framtida barn kommer jag berätta om den obskyra punk/popgruppen Plastic Bertrands version av den här låten, även om det i själva verket var Pepsi-reklamens Presidents of the United States version som jag nötte. Låten var Ca Plane Pour Moi. Det är en sån där låt som har hängt med och plockats fram lite då och då.

Jag tror att jag kan ha hittat en värdig tronföljare nu. Puertoricanska Davila 666 släppte i år albumet Tan Bajo där Patitas finns med. Allt är inte lysande, men tillsammans med låten Ratatá och livematerialet de verkar spela just nu är Davila 666 ett intressant band att lyssna in sig på. 

På Spotify

J. Cole



Snart dags för J. Cole's platta "Cole World: The Sideline Story" att droppa och i veckan så bjöds det på två smakprov. Först ut var "Mr. Nice Watch" med Jay-Z och sedan droppade videon till "Can't Get Enough" tillsammans med Trey Songz.

J. Cole - Mr. Nice Watch ft. Jay-Z by J. Cole


J. Cole - Can't Get Enough ft. Trey Songz

Florence + The Machine



Andra singeln från Florence + The Machine och hennes kommande album "Ceremonials" släpptes igår och har nu även fått ett releasedatum satt till den 31 oktober. Fortsätter att låta bra och kan inte mer än längta efter att få höra resten.


Florence + The Machine - Shake It Out

The White Panda



Ännu en banger till mashup från The White Panda och de två låtar som körts ihop i blendern till en enda är Kanye's "Good Life" och "Midnight City" av M83. Blir kalasbra i slutändan och gillar ni det är det bara att dra hem den.

The White Panda - Midnight Life (Kanye West vs. M83) by whitepandamusic

Kanye West

M83

Pepper Rabbit // Foster The People




Har tidigare skrytit om mina småsystrar och om hur dom tipsat mig om musik som är för bra för att missa och i sommar har det framförallt varit två tips som sticker ut. Det första tipset var nog Pepper Rabbit och deras låt som passande nog heter "Older Brother" från deras fjolårsplatta "Beauregard" som gjorde att jag inte kunde missa deras nya album "Red Velvet Snow Ball" som släpptes 9 augusti. Det andra tipset var Foster The People och deras askalasbra låt "Pumped Up Kicks" från deras skiva "Torches" som droppade i maj. I dagarna droppade det även en riktigt trevlig remix av "Pumped Up Kicks" tillsammans med Kendrick Lamar som ni kan kolla in nedan.


Pepper Rabbit - Older Brother


Pepper Rabbit - Allison


Foster The People - Pumped Up Kicks (DJ Reflex remix) ft. Kendrick Lamar


Foster The People - Pumped Up Kicks

Pepper Rabbit

Foster The People

Friends



Friends är ännu ett Brooklynband som är för bra för att bara låta passera ouppmärksammat. "Friend Crush" är deras debutsingel som dök upp i våras och den 3 oktober så ska deras nästa singel "I'm His Girl" släppas och det här kan absolut bli intressant i slutändan.


Friends - Friends Crush

Drake



I lördags gick Drake ut med att han skulle dela med sig av tre nya låtar och mycket riktigt så droppade det tre spår under helgen. Hans kommande album "Take Care" släpps den 23 oktober och jag känner ordentligt med pepp inför att få höra vad mer han har att bjuda på.


Drake - Club Paradise


Drake - Free Spirit ft. Rick Ross


Waka Floka - Round Of Applause (remix) ft. Drake

Caotico



Poptrion Caotico från Umeå som består av bröderna Erik och Joel Dunkels samt Alexander Juneblad har på sin senaste låt "Brains Out" slagit sina påsar ihop med ytterligare en umebo, Tove Styrke, och tillsammans får dom ihop en sjukt bra popdänga. Jag gillart skarpt!


Caotico - Brains Out ft. Tove Styrke

Neon Hitch



Igår skrev jag om Kreayshawn och hennes "Gucci Gucci" och för lite drygt en vecka sen satte engelska Neon Hitch sin egen touch på den och det blir riktigt bra. Tidigare i sommar har hon även gjort detsamma med Wiz Khalifa's feta "On My Level" och Mac Miller's grymma "Donald Trump". Hennes debutalbum "Beg, Borrow & Steal" är också på gång men än så länge finns inte nåt releasedatum klart. Jag gillar verkligen vad hon gjort med dessa låtar och hoppas även på att hon lyckas lika bra med sin platta. Hittills är jag tyvärr inte lika övertygad av hennes egna låtar som jag hört, men man kan ju alltid hoppas för de här tre låtarna är i alla fall askalas.


Neon Hitch - Gucci Gucci (Kreayshawn cover)


Neon Hitch - On My Level (Wiz Khalifa cover)


Neon Hitch - Donald Trump (Mac Miller cover)

Kreayshawn




I våras droppade Kreayshawn videon till sin hit "Gucci Gucci" och för en dryg månad sen dök första grymma mashupen upp. Louie XV satte då ihop den med Jay-Z och Kanye's sjukt feta"Niggas In Paris" och det blev helt enkelt askalas. Nu har nästa feta mashup droppat och denna gång är det tillsammans med M.I.A. och hennes grymma "Paper Planes". Kanske inte faller alla i smaken men jag gillar det i alla fall skarpt.


Kreayshawn - Gucci Gucci

Louie XV - That Shit Cray (Kreay) by Louie XV

Gucci Planes (Kreayshawn x MIA) by No Pets Allowed

Wavves



I januari skrev jag om att Wavves och Best Coast skulle ut på turné tillsammans och nu har dom även gått och gjort en riktigt svängig låt tillsammans som ni kan kolla in nedan. "Nodding Off" kommer finnas med på Wavves EP "Life Sux" som droppar den 20 september bara så att ni vet.


Wavves - Nodding Off ft. Best Coast

Wavves

Best Coast

KiD CuDi



Cudder följer upp den snygga videon till "No One Believes Me" när han än en gång gör en video med en mer filmisk känsla och denna gång är det grymma "Mr. Rager" från fjolårsplattan "Man On The Moon II: The Legend Of Mr. Rager" som förevigas. Det är rätt våldsamt och verkar försöka visa hans inre kamp mot hans alter-ego Mr. Rager.

St. Vincent



Tipsade förra veckan om St. Vincent låt "Cruel" och hennes kommande album "Strange Mercy" som släpps den 12 september. Blev många förhandstips nu men St. Vincent's "Strange Mercy" är ännu ett album som ni kan kolla in från början till slut redan nu. Bara sväng förbi och lyssna här!

Laura Marling



Laura Marlings album "A Creature I Don't Know" släpps i dagarna, 13 september för att vara exakt. Jag gillade hennes förra album "I Speak Because I Can" skarpt och hoppades på att "A Creature I Don't Know" skulle vara lika trevligt. Har ni, precis som jag, inte tålamod att vänta utan vill höra det redan nu sväng förbi på The New York Times hemsida och läs en intervju med henne och lyssna på albumet i sin helhet redan nu.

Laura Marling - Sophia

Neon Indian



Neon Indian ska släppa sitt andra album "Era Extraña" den 13 september men ni kan redan nu kolla in det i sin helhet här! 2009 släppte Alan Palomo, som han heter, debuten "Psychic Chasms" och har sedan dess även gjort ett gäng grymma remixar bland annat på Au Revoir Simone's grymma låt "Another Likely Story". Nedan kan ni kolla in både remixen på "Another Likely Story" och "Polish Girl" ett av många feta spår som finns med på plattan.

Neon Indian - Polish Girl


Au Revoir Simone - Another Likely Story (Neon Indian remix)

Justice



Både Dragan och jag skrev om Justice singel "Civilization" tidigare i år och nu droppar andra singeln "Audio, Video, Disco" som även plattan som släpps 25 oktober heter. Hoppas att fransmännen levererar så kan detta bli kalas i slutändan.

Justice - Audio, Video, Disco

Wale



Wale's "That Way" från Maybach Music Group's "Self Made: Vol.1" är en riktigt slick hip hop/RnB dänga och jag gillar i alla fall verkligen vad jag hör. Gästar gör Mr. Everyday I'm Hustlin' och Mr. Birthday sex.


Wale - That Way ft. Rick Ross & Jeremih


The-Dream



Favoriten The-Dream eller Terius Nash som han egentligen heter droppade förra veckan EP:n "1977" som ett smakprov inför hans kommande platta som ska droppa inom de fyra närmaste månaderna. Som alltid är jag såld när han varit framme och gillar ni också vad ni hör dra hem hela EP:n gratis här!


Terius Nash - Wake Me When It's Over


Theophilus London



Theophilus London's senaste singel "I Stand Alone" från "Timez Are Weird These Days" har nu fått en video. Riktigt bra låt och riktigt bra skiva som helt klart är värd att kolla in.

Theophilus London-I Stand Alone from Midwest City on Vimeo.


Kontakta oss

Sök inlägg

Ljudvågsarkivet